Opgepot

Houdbaarheid

De producten uit de supermarkt hebben vaak veel E-nummers die ervoor zorgen dat alles heel lang houdbaar is. Wij werken niet met deze E-nummers. Wij willen graag een eerlijk en goed product afleveren, zonder te veel onnodige toevoeging. Dat haalt niet weg dat wij wel werken met natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat de producten lang houdbaar zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld suiker, olie en azijn. Hierdoor zijn de sambals ten minste één maand houdbaar, na opening. Wanneer je de potjes gesloten houdt, is dit uiteraard veel langer. De smaak neemt echter na verloop van tijd wel af, dus we raden je niet aan om het jaren in de kast te zetten. 
De jam is iets langer houdbaar na opening. Hier rekenen we gemiddeld op twee maanden. Dit komt omdat er veel meer suikers aanwezig zijn die het product goed houden. 

Heb je net een van onze producten gekocht en je wilt weten hoe je dit het beste kunt bewaren? Dan hebben we hier enkele tips op een rijtje: 

  1. Gebruik altijd een schone lepel als je in het potje gaat. Dan kunnen er minder bacteriën in komen die er niet in thuis horen.
  2. Bewaar opengemaakte potjes altijd in de koelkast. 
  3. Maak na gebruik de randen schoon en duw restproduct naar beneden met een lepel. Als er namelijk restproduct blijft zitten, krijgt dit veel sneller de kans om te gaan schimmelen. 
  4. Haal een keukenpapiertje langs de randen, om ervoor te zorgen dat het goed schoon blijft. 
  5. Op de sambal kun je een klein laagje neutrale olie doen. Dit zorgt ervoor dat het luchtdicht bewaard kan worden. We raden geen olijfolie of olie met een sterke smaak aan, want dit kan de smaak van het product heel erg veranderen. Zonnebloem- of arachideolie (niet te verwarren met arganolie) zijn vrij neutraal van smaak en zeker goed te gebruiken.  

Uiteraard gaan we ervan uit dat de potjes zo leeg zijn, maar deze tips helpen in elk geval bij het zo lang mogelijk goed houden van de producten! 

Heb je toch nog vragen over de producten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.