Opgepot

Simpel gerechtje, maar ontzettend lekker. Vooral als je een voorgerechtje wilt maken, maar niet van plan bent om uren in de keuken te staan. Het ziet er ook nog eens zeer presentabel uit. Ik bedoel maar, dat is dan toch win-win-win?!

Ingredi├źnten:

  • 1 Camembert
  • Enkele theelepels Opgepot uienjam
  • 3 knoflookteentjes
  • Scheut lekkere port
  • Bakje dat in de oven kan, welke de camembert insluit.
  1. Verwarm je oven voor op 180┬░C.
  2. Pak het bakje dat in de oven kan erbij. Prop daar de camembert in, snij vervolgens inkepingen in de kaas. Niet helemaal door naar de onderkant, maar wel diep genoeg om er knoflook in te kunnen duwen.
  3. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Duw deze in de inkepingen die je hebt gemaakt, probeer het goed te verdelen. Anders heb je zo meteen een en al hap knoflook. Wat prima lekker kan zijn, maar niet iedereen kan het waarderen.
  4. Doe er een scheutje port overheen. Niet meteen te veel, want anders verdrink je hem. Als je merkt dat na ongeveer een kwartier het al “droog” is, dan kun je later altijd bijvullen.
  5. Zet de camembert 30 minuten in de oven. Kijk na 20 minuten even of de camembert nog een scheutje port nodig heeft. Daarnaast kun je de laatste 10 minuten de uienjam erbij doen, zodat die ook mee verwarmd.

Smakelijk eten!